tirsdag 11. september 2012


Referat fra kurs i elvefiske for kvinner i Arnaelven 2012

Kvinneutvalget i NJFF-Hordaland ved Irene Dyngeland inviterte til kurs i elvefiske i Arnaelven lørdag 11 august. Dagen opprant med nydelig vær, men med lite vann i elven. Med 9 damer og 3 gutter på 17, 11 og 8 år som deltagere, kunne det lett blitt en litt stor utfordring… Men styret i Arna Sportsfiskeforeningen stilte opp ved leder Tommy Paulsen, Morten og Torstein Samuelsen og gjorde dagen til en uforglemmelig opplevelse for oss alle.  Etter teoriundervisning på elvebredden med utdeling av flotte gaver fra Sportsdepotet i Bergen, gikk ferden til klubbhuset og laksetrappen hvor vi fikk lov til å være med på stamfiske.


Det ble flyttet 5 flotte stamlakser opp over laksetrappen og vi tok 5 vossolakser på land.
Den minste på 2,2 kg og den største var på hele 12,1 kg. Det var spennende å lure fiskene til å gå i håven og når den største gikk i håven til Magnus på 11 år, var det like før fisken for med håv og gutt på eleven. Heldigvis kom Tommy dem til unnsetning og de ble reddet på land J


Etter lunsj fordelte vi deltagerne i elven for å vise makk-, sluk- og flue-fiske. Vannstanden var liten, men det ga oss en fin anledning til å lese og lære elven på en god måte, slik at det er lettere å fiske når den er stor. Fisken som ble tatt opp av elven ble filetert og fordelt jevnt på deltagerne og alle som en gikk hjem med et smil om munnen.
Takk til styret og deltagerne som gjorde dette til en super fiskedag for store og små, og takk til Jim Are som stor for instruksjon i fluefiske.
 
Med vennlig hilsen
Kvinnekontakt NJFF-Hordaland 
Irene Dyngeland                                                              ¨
                                                    

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar